Amazon Quiz Today Answers 20th January 2020 Win-Rs.15,000 Pay Balance

4
314
Join Our Telegram Channel For Loot Deals & Offers

Amazon Daily Quiz Answers

Amazon Quiz Answers 20th January 2020 ,Amazon Quiz Contest Answers Today, Amazon Quiz Contest, Amazon Quiz Time Hi Guys!! Today Amazon Quiz Contest Is back 20th January 2020-Win Rs.15,000 Pay Balance. Play Today Amazon Quiz Contest Only For Amazon App Daily from 8 AM To 12 PM.

Table of Post

What Is Amazon Quiz Contest:

In This Amazon Quiz Contest, you have given 5 Questions which give correct answers to all these questions ,it is eligible to win the prize. Offer is valid for all Amazon App Users.

Today Amazon Quiz Contest Details:-

  • Amazon Quiz Price-Rs.15,000 Pay Balance. 
  • Quiz Time- 8 AM To 12 PM
  • Quiz Date- 20th January 2020
  • Total Number of Questions- 5
  • Winners List Will Declare on – 20 February 2020

Also Read:Google Pay Sign Up Refer & Earn

Also Read :- Today OYO Q Quiz Answers


How Do I Join The Today Amazon Quiz Contest:

  1. Firstly, This Quiz Only For Amazon App ,So Download Amazon App
  2. Now, Open Amazon App
  3. Now, Search Amazon “QUIZ TIME” Open This Banner Like This:

Today Amazon Quiz Time Answers

4.Tap on the Amazon Quiz Banner & Click On Start Button Quiz

5.Now, After the given Correct Answers you will be selected for lucky draw in this Amazon Quiz Winners.

Amazon Quiz Answers Today Win prizes Everyday


Today Amazon Quiz Answers

Amazon Quiz Rs.15,000 Pay Balance Answers| 20th January 2020, 8 AM to 12 PM

1. Which city will play host to the 2022 Commonwealth Games (though there is a proposal to stage archery events in India) ?

Ans– Birmingham

2 . Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

Ans – 1917

3 . The Kolkata port has recently been renamed after which Indian politician?

Ans– Syama Prasad Mukherjee

Question 4. The Delhi-Udaipur Express train is named after which famous horse? (Hint: It was ridden by Maharana Pratap in battle and by millions of Indians as a scooter in the 90s)

Ans– Chetak

5. Which country recently launched the world’s largest radio telescope ‘Sky Eye’ to hunt for extraterrestrial life?

Ans– China

Amazon Quiz Samsung A10S Answers| 19th January 2020, 8 AM to 12 PM

1. The upcoming movie Panga stars Kangana Ranaut in the role of a national level player of which sport?

Ans: Kabbaddi

2. TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) from which space agency recently discovered a new habitable exoplanet?

Ans: NASA

3. Cary Joji Fukunaga is the director of the 25th installment in which film franchise?

Ans: James Bond

4. Which country will leave the European Union before 31st January 2020 after a parliament vote in support of the decision?

Ans: Great Britain

5. Which Indian state organizes the International Kite Festival every January?

Ans: Gujarat

Amazon Quiz Bose Soundport Headphones Answers| 18th January 2020

1. What is likely to be conducted in India between April 1, 2020 and September 30, 2020 using a mobile phone application for the first time?

Ans – Census

2. The orange traffic cone logo of which software wears a Santa hat for the festive season (December 18th- January 1st)?

Ans– VLC media player

3. Daniele De Rossi, who announced his retirement recently, is a world-cup winning footballer of which country?

Ans– Italy

4. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – heavily affected India’s west coast in 2019. What are these?

Ans– Cyclones

5. Haitham bin Tariq Al Said has recently named as the new Sultan of which country?

Ans –Oman

***More Amazon Quiz Answers****

Amazon Quiz Go Pro Hero 8 Answers| 17th January 2020

1. Which famous person born on 15th January, delivered the iconic ‘I have a dream’ speech at Washington?

Ans- Martin Luther King Jnr

2. Utkalika is the state emporium of which Indian state?

Ans– Odisha

3. The Hundred’ is a cricket tournament in England to be launched in 2020. What does the Hundred refer to?

Ans– Number of balls in an innings ‘

4. More than 1 billion animals may have been killed in wildfires ravaging which country in 2019-20?

Ans – Australia

5. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?

Ans –Simpsons

Amazon Quiz ₹20000 Pay Balance Answers| 16th January 2020, 

1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

Ans- Rohit Sharma

2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

Ans- Hume

3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth and Sydney?

Ans- ATP Cup

4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

Ans- Udaybhan Rathod

5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Ans-Mahesh Yogi

Amazon Quiz LG W30 Pro Smart Phone Answers| 15th January 2020, 

1-The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

Ans :MANI

2-Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

Ans : Malala Yousafzai

3-The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

Ans :Ranbir- Alia

4-Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

Ans :China

5-Who recently announced the Earth shot Environment Prize to motivate creation of new solutions to tackle climate crisis?

Ans :Prince William
Amazon Quiz Canon M200 Mirrorless Camera Answers| 14th January 2020

1-On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru?

Ans :Guru Gobind Singh

2-David Stern who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)

Ans :NBA

3-For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture?

Ans :Joker

4-Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)

Ans :Hit 6 Sixes in an over

5-Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom?

Ans :Netaji Subhas Chandra Bose
Amazon Quiz ₹5,000 Pay Balance Answers| 13th January 2020

1-Which organisation maintains the ‘Stolen Works of Art Database’? 

Ans :INTERPOL

2-In 2019, who became the first batsman to score more than 20000 international runs in a decade?

Ans :Virat Kohli

3-Dadasaheb Phalke Award is India’s highest award in which of these sectors?

Ans : Cinema

4-Mandu Festival is organised by the tourism board of which Indian state?

Ans :Madhya Pradesh

5-Christina Koch recently set the record for the longest __ by a woman. (Fill in the blank)

Ans :Spaceflight
Amazon OPPO Reno2 Z Quiz Answers| 12th January 2020

1-Swami Vivekanada was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

Ans :Narendra Nath Datta

2-___ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

Ans :National Youth Day

3-What is the name of India’s first manned space flight project?

Ans :Gaganyaan

4-Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

Ans :Koneru Humpy

5-`Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

Ans :Kalka – Shimla
Amazon FiiO X1ll Portable Music Player Quiz Answers| 11th January 2020

1-Kambala, an annual race held in Karnataka, involves which animal?

Ans : Buffalo

2-The Apex court of which country recently became the first for holding the government responsible for climate action?

Ans :Netherlands

3-Which of these major cities was the first to celebrate the start of the 2020 New Year and new decade?

Ans :Auckland

4-Homer, Marge, Bart and Lisa are members of which family famous in the world of pop culture?

Ans :Simpsons

5-The Republic of Macedonia added which word to its official name in 2019?

Ans :North
Amazon One Plus TV Quiz Answers| 10th January 2020

1-Which venue in Australia traditionally hosts the ‘Pink Test’ at the beginning of the year to raise money for breast cancer sufferers?

Ans :SCG

2-Who among these is NOT one of the four directors of the short film ‘Ghost stories’?

Ans :Anurag Basu

3-Planck’s Law and the Hypothesis of Light Quanta is a publication by which scientist born on 1st January who collaborated with Einstein?

Ans : Satyendra Nath Bose

4-January 4th is celebrated as ___ day, in honor of a Frenchman who developed a tactile writing system? (Hint : This invention is a blessing for blind people around the world)

Ans :World Braille Day

5-The name of which of these traditional Indian technique in the textile field comes from a Sanskrit word meaning ‘to tie’?

Ans :Bandhani
Amazon ₹10000 Pay Balance Quiz Answers| 9th January 2020

1-Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

Ans : Project Kuiper

2-Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

Ans :Tanhaji

3-How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint : Gangnam style!!)

Ans : Psy

4-Which extremely popular video sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Ans : TikTok

5-Phobophobia is the fear of what?

Ans :Phobias
Amazon Samsung Galaxy M30s Quiz Answers| 8th January 2020

1-‘The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of thrones ?

Ans : The Iron Throne

2-The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

Ans :Mao Zedong

3-The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

Ans : Shivaji

4-Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro based food processing sector is the first SEZ in which state?

Ans :Tripura

5-Pakyong Airport is the first airport of which state?

Ans :Sikkim
Amazon Samsonite polycarbonate suitcase Quiz Answers| 7th January 2020

1-This actor born on 29th December, fittingly bought a house named ‘Dimple’ from Rajendra Kumar, but then renamed it Aashirwad. Name him.

Ans :Rajesh Khanna

2-Noor Ahmad was the youngest player to enter the auction for the 2020 IPL. Which country has he represented at U19 level?

Ans:Afghanistan

3-Nicolas cage (Hollywood actor), Eden Hazard (Belgian footballer and Real Madrid player), Bipasha Basu(Indian actress & model) & Lewis Hamilton(F1 racer and current world champion) have one the following things in common. What is it?

Ans: Born on same day (Today)

4-‘Mr Watson-come here- I want to see you’ were the first lines communicated through which medium? (Hint: Graham Bell invented this device)

Ans:Telephone

5-In which of these sports did Jitu Rai, rise to world no.1 in his category in July 2014?

Ans: Shooting
Amazon ₹20,000 Pay Balance Quiz Answers| 6th January 2020, 

1-Who recently became the first ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

Ans: Kento Momota

2-Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

Ans: Christmas

3-‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

Ans: Twinkle Khanna

4-In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

Ans: Greta Thunberg 

5-Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

Ans: U2
Amazon Vivo U20 SmartPhone Quiz Answers| 5th January 2020

1-What role did Hugh Edmeades perform at the ITC Royal Bengal on the 19th of December, 2019?

Ans: IPL Auctioneer

2-Rex Harrison and Eddie Murphy have both played this doctor who can talk to animals. Who is playing the same role in the upcoming movie Dolittle?

Ans: Robert Downey Jr

3-Time Magazine has recently announced plans to recreate whose famous 1963 speech at the Lincoln Memorial, through virtual reality?

Ans: . Martin Luther King Jr

4-Due to the presence of major automobile manufacturing units and allied industries, which city in India is called the Detroit of India

Ans:Chennai

5-Which state has launched a program called ‘Jalasathi’ to ensure supply of safe drinking water to all inhabitants of the state?

Ans: Odisha
Amazon Noise Shots Wireless Headphones Quiz Answers| 4th January 2020

1-December 19th is celebrated as the Liberation day for which Indian state that became independent in 1961?

Ans: Goa

2-What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Ans: Win after following on

3-Sonu Sood, Prakash Raj and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Ans: Dabangg

4-The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Ans: Brahmaputra

5-On 24th December, 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Ans: National Consumer Day
Amazon Casio 61 Key Keyboard Quiz Answers| 3rd January 2020

1-Eight year old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Ans:  Reviewing toys on YouTube

2-The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Ans: Jhumpa Lahiri

3-UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organisation? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Ans: Bet365

4-Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Ans:Vicky Kaushal

5-December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Ans: Chaudhary Charan Singh
Amazon ₹10000 Quiz Answers| 2nd January 2020

1- Divya, Akanksha, Pratima and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

Ans: Basket Ball

2-How do we better know rapper Dilin Nair?

Ans: Raftaar

3-Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

Ans:  Rohit Sharma

4-Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

Ans: Remo D`Souza

5-US based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accomodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

Ans: Tesla
Amazon Quiz Samsung Galaxy M20 Smartphone Answers | 1st January 2020

1-The two players to fetch the highest price at the auction for the 2020 IPL, have both represented which country?

Ans: Australia

2-Which of these states has a number in its name?

Ans: Chhattisgarh

3-What does the first “C” stand for in IRCTC, an Indian Railways subsidiary?

Ans: Catering

4-Which Indian state observes Sangai Festival every year?

Ans: Manipur

5-Who has been awarded the 2019 International Children’s Peace Prize for her global campaign called ‘School Strike’?

Ans: Greta Thunberg

Amazon Quiz Bose Soundsport Headphones Answers | 31th December 2019

1-How many coastal states are there in India?

Ans: 9

2-In the TV series Friends, who among the lead characters is a paleontologist?

Ans:Ross

3-Who has become the first-ever Indian cricketer to play 100 T20 internationals?

Ans: Harmanpreet Kaur

4-Which of these is found in the largest quantity on earth?

Ans:Water 

5-2019 Padma Bhushan awardee Mahashay Dharam Pal Gulati has a business of what product?

Ans: Spices
Amazon ₹5000 Quiz Answers | 30th December 2019

1- Name the founder of ISRO whose 100th birthday was celebrated this year.

Ans: Vikram Sarabhai

2-The Vijay Hazare Trophy, also known as the Ranji One-Day Trophy is a List A cricket tournament in India. Which team won the this trophy in 2019-20 defeating Tamil Nadu in the finals?

Ans: Karnataka

3-Name the renowned naturalist who has been conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2019.

Ans: David Attenborough

4-Which of these food items is named after the same vessel in which it is cooked?

Ans: Kadai Chicken

5-How do we better know the duo Vivian Fernandes and Naved Shaikh, who have served as inspirations for a popular 2019 movie?

Ans: Divine and Naezy
Congratulations, Now You Are Eligible for the Amazon Quiz Contest.
Daily Amazon Quiz Answers Updated, So Click On Notification Bell.
Join Our Telegram Channel For Loot Deals & Offers

Facebook Page

EarnvishwasTricks Amazon's Page

YouTube Channel

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here